Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize, Konferans Salonunda "DGS Bilgilendirme" toplantısı ve “Matematik Kaygısı İle Baş Etme Yolları “ başlıklı söyleşi düzenlendi.
Toplantı, Meslek Yüksekokulumuz Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programında görev yapmakta olan Öğr. Gör. Gülşen Gündoğdu tarafından hazırlanan DGS sunumu ile başladı. Öğr. Gör. Gündoğdu sunumunda; DGS’nin 60 sözel ve 60 sayısal olmak üzere 120 sorudan oluştuğunu; genel hatlarıyla bir bilgi sınavı olmaktan ziyade kişilerin hızlı okuyup, okuduğunu anlamasını ve sayılarla daha hızlı işlem yapabilme kabiliyetlerini ölçen bir sınav olduğunu belirtti. Ayrıca sınav puanlamasında kişilerin netleri haricinde Öğrenim Başarı Puanı da son derece önemli olduğunu ve planlı çalışma ile DGS’de başarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Mevcut ön lisans programlarından, hangi lisans bölümlerine geçiş yapılabileceğini ve ilgili bölümlerin taban puanlarının, 2018 yılındaki durumunu dile getirerek sunumunu sonlandırdı.
DGS Bilgilendirme sunumunun ardından, Meslek Yüksekokulumuz Bilgisayar Programcılığı Bölümünde görev yapmakta olan Öğr. Gör. Rahime Çelik Görgüt hocamız öğrencilerin matematik kaygısı üzerine hazırladığı sunuma, “ Kaygı nedir? Matematik Kaygısı nedir? Sorularını cevaplayarak başladı. Öğr. Gör. Görgüt, daha sonra kaygıya neden olan faktörlerin neler olduğunu ve matematik kaygısını azaltmak ya da ortadan kaldırmak adına yapılması gereken yöntemlerin neler olduğunu dile getirerek sunumunu sonlandırdı.
Program, yoğun bir katılım gösteren öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.
{gallery}3179{/gallery}