SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI
- Ana Sayfa
- Genel Bilgiler
- Ders Programı
- Ders Kataloğu
- Akademik Kadro
- Öğretim Planı
- Ders İçerikleri
- Bütün Haberler
- Bütün Duyurular
- Bütün Etkinlikler
- İletişim
Genel Bilgiler
Amacı: Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programının amacı hastane yönetimi bilgisi ile işletmecilik bilgisine sahip nitelikli iş gücünü sağlayacak insanları teorik ve pratik alandaki eğitim uygulamaları ile sağlık sektörüne kazandırmaktır. Programda öğrenim görmeye hak kazanan ve kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler, Sağlık Yönetimi bölümünde İşletme, İktisat, Muhasebe gibi derslerin yanı sıra alan dersleri olan Tıbbi Terminoloji, Tıbbi Dokümantasyon, İş Sağlığı ve Güvenliği Hukuku, Hastane Yönetimi ve Organizasyonu gibi dersler üzerine eğitim görmektedir. Böylece Sağlık Yöneticiliği için gerekli olan bilgi birikimi adaya kazandırmak amaçlanmaktadır.
Program Dili: Türkçe
Program Tanımı: Sağlık kurumlarında talebin ve maliyetlerin artması, verimliliğin ve etkinliğin artmasını zorunlu kılmaktadır. Bu artışın en önemli etmenlerinden biri ‘’yönetim ve organizasyon’’ dur. Hastanelerin büyümesi ve maliyetlerindeki artış hastane ve yöneticiliğinin önemini artırmış ve sağlık kurumları işletmeciliği münferit bir disiplin ve meslek dalı haline getirilmiştir.
Sağlık kurumları büyük işletmeler arasında değerlendirildiğinden dolayı profesyonel yönetim ilkeleriyle yönetilmelidirler. Günümüzde ilgili alandaki yenilikler ve özellikle sağlık sigortasının devreye girmesiyle oluşan talep artışı, sağlık harcamalarını çok yüksek rakamlara çıkarmıştır. Sağlık sektöründe kullanılan kaynakların büyüklüğü, kaynakların etkin kullanılması ve performansın artırılması amacının oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle, küresel boyutta hizmet sektörü içinde önem kazanan ‘’Sağlık Yönetimi’’ ülkemizde de geleceğin meslekleri arasında yer almaktadır.
Program 2017-2018 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiş ve öğrenci kabul etmeye başlamıştır.
Kabul ve Kayıt Koşulları: Adaylar Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programına girebilmeleri için, ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girmeleri ve yeterli TYT puanı almaları gerekir.
Mezuniyet Şartları: 4 yarı yılık eğitim sonucunda en az 120 AKTS kredilik dersleri başarı ile tamamlamış olmak.
İstihdam Olanakları: Bu programdan yeterli bilgi ve beceri donanımıyla mezun olan sağlık kurumları işletmeciliği mezunları; Sağlık sektöründe insan kaynakları, hizmet yönetimi, muhasebe, döner sermaye, pazarlama, sağlık hukuku, halkla ilişkiler, arşiv, kalite yönetim birimleri ve bilgi işlem birimlerinde iş sahibi olabilmektedir. Ayrıca; sosyal güvenlik kurumlarının sağlık sigortası ile ilgili birimleri, özel sağlık sigortası şirketleri, sağlık alanında eğitim ve araştırma yapan şirketler, sağlık turizmi yapan şirketlerin idari birimlerinde istihdam edilebilirler.
Misyon: Çağdaş ve evrensel değerler ışığında sağlık yönetimi bilimine katkıda bulunmak ve bu alandaki bilgi birikimini ülkenin sağlık sistemine, sağlık hizmetleri ve sağlık kurumları yönetim süreçlerine yansıtmak; kaliteli, verimli ve etkili sağlık hizmeti sunumu için bilimsel ve mesleki gelişme olanaklarını mümkün olan en etkili biçimde sunarak ülkenin geleceği için üstün nitelikli sağlık yöneticileri yetiştirmek, öğrencilerine ve çalışanlarına geleceğe güvenle bakmalarını mümkün kılacak bilgi, beceri, heyecan ve iradeyle donatılmış bir kurumun üyesi olmanın gururunu yaratmak ve yaşatmaktır.
Vizyon: Sağlık yönetimi alanında bilgi üretme ve yayma konularında önde gelen, Türkiye sağlık sisteminin gelişimine güçlü ve yapıcı etkide bulunan, öğretim ve bilimsel araştırmalarla gelişmeyi teşvik eden, günümüz gereksinimleri ve geleceğin öngörüleri doğrultusunda lisans ve lisansüstü öğretim programlarını evrensel değerlere ve çağdaş bilgilere dayalı biçimde sürekli geliştiren, sağlık yönetimi alanında saygı ve güvenle anılan lider bir birim olmaktır.
Ders Programı

Ders Kataloğu
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Ders Kataloğuna buradan erişebilirsiniz



Öğretim Planı
Ders İçerikleri
Bütün Haberler

Her Ay Bir Kitap Okuyoruz' etkinliği Mayıs Ayı Kitap Afişi Hk.

Kitap Okuma Etkinliği Duyurusu

Staj Bilgilendirme Toplantısı

TÜBİTAK 2204 B Proje Yarışmaları Bilgilendirme Toplantısı

Her Ay Bir Kitap Okuyoruz - Nisan Ayı Kitabı

Kitap etkinliği Zoom toplantısı

"Serbest Eczacılıkta SUT ve Medula Uygulamaları" KONULU SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Afet Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

İNEBOLU LİMAN BAŞKANLIĞINDAN YÜKSEKOKULUMUZA ZİYARET

Kalite Yönetim Sistemi Toplantısı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

ÖĞRENCİLERİMİZİN KONAKLAMALARINA DAİR İSTİŞARE TOPLANTISI

KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ TOPLANTISI

MEZUNİYET TÖRENİ

Yüksekokul Etkinlikleri

BELEDİYE BAŞKANINDAN YÜKSEKOKULUMUZA ZİYARET

Kaymakamımızdan Yüksekokulumuza Ziyaret

ORYANTASYON EĞİTİMİ VE TOPLUM SAĞLIĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
YÜKSEKOKULUMUZ DEZENFEKTE EDİLDİ
ÖĞRENCİLERİMİZE DGS BİLGİLENDİRMESİ
İNEBOLU KAYMAKAMINDAN YÜKSEOKULUMUZA ZİYARET
CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Etkinliği
YÜKSEKOKULUMUZUN İLK WEBİNAR ETKİNLİĞİ (e-Sağlık ve Teletıp)
Bütün Duyurular
Bütün Etkinlikler
"Serbest Eczacılıkta SUT ve Medula Uygulamaları" KONULU SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Adı Soyadı | Telefon | Mail Adresi |
---|---|---|
EMİR ŞEN (BÖLÜM BAŞKANI)
| 0366 280 46 07 | emirsen@kastamonu.edu.tr |
GÜLŞEN GÜNDOĞDU
| 0366 280 46 12 | ggundogdu@kastamonu.edu.tr |
KÜBRA TEKAYAK
| 0366 280 46 09 | ktekayak@kastamonu.edu.tr |