Yüksekokulumuz, Moldova`da Uluslararası Kongrede Temsil Edildi

17-19 Kasım 2023 tarihleri arasında Moldova’nın Komrat şehri Komrat Devlet Üniversitesinde düzenlenen "4 th Internatıonal Congress on Engineering and Life Science" konu başlıklı Uluslararası Kongrede, Yüksekokulumuz Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Yavuz SÖNMEZ kongre genel koordinatörü olarak, Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı ve Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Mustafa KARGA bilimsel katılımcı olarak bilimsel akademik çalışmalarıyla İnebolu Meslek Yüksekokulumuzu temsil ettiler. Uluslararası birçok katılımcının katıldığı kongredeki bilimsel çalışmalar büyük ilgi ile karşılandı ve farklı alanlarda gelecekte yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Kongrede tarımın önemine ve modern dünyada ekolojik dengenin korunmasındaki rolüne dikkat çekildi. Etkinlik, hem sanal hem de fiziksel katılımın sunulduğu, İngilizce, Rusça ve Türkçe bilgi alışverişi için önemli bir platform görevi gördü.