Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Fen Edebiyet Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat YILMAZ’ın konuşmacı olarak katıldığı “ Milli Mücadele, İnebolu ve Tarihte İlk Türk Kadın Mitingi” başlıklı söyleşi programı 17.12.2018 tarihinde Meslek Yüksekokulumuzun Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sözlerine Kastamonu’nun Kuva-yı Milliye’ katılması ile ilgili bazı tarihi bilgileri vererek başlayan YILMAZ, Milli Mücadelede Kastamonu, Kastamonu Mitingleri, İşgallere Karşı Tepkiler, Kastamonu’da  Kız Mektepleri hakkında çeşitli bilgiler vererek konuşmasını sürdürdü. YILMAZ, Türk toplum hayatında kadının yeri ve Türkiye’deki kadın hareketinde dönüm noktaları hakkında açıklamalarda bulunarak konuşmasını tamamladı.

Söyleşi programı, akademisyenler ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Program, İnebolu MYO Müdürümüz Prof. Dr. İzzet Şener’ in teşekkür konuşması ile son buldu.